Gaat een Porsche boven het betalen van kinderalimentatie?

Gaat het bezit van een luxe auto, in dit geval een Porsche, boven het betalen van kinderalimentatie?

 

In de hieronder te bespreken zaak dacht een vader van wel.

Hij had in een eerdere procedure ontkent (in strijd met de werkelijkheid) dat hij een tweede (kostbare) Porsche had. Hij meende daarnaast dat hij te weinig inkomen had om kinderalimentatie voor zijn minderjarige kinderen te betalen. Moeder was het hiermee niet eens. Zij achtte het onaanvaardbaar dat vader enerzijds twee luxe auto’s in zijn bezit had en anderzijds meende dat hij te weinig inkomen had om bij te dragen in de kosten van zijn kinderen. Zij moest, aldus vader, alle kosten zelf dragen.

Het Gerechtshof ‘s-Hertogenbosch geeft de moeder in deze procedure gelijk. Het hof tilt er zwaar aan dat man in een eerdere procedure bij het hof Arnhem-Leeuwarden in strijd met zijn waarheidsplicht heeft gezwegen over het bezit van zijn waardevolle tweede Porsche. Toen lag namelijk lag al de klemmende vraag voor hoe hij wellicht toch aan zijn onderhoudsverplichting(en) zou kunnen blijven voldoen. Het hof moest het toen doen met onvolledige gegevens.

Het Hof in Den Bosch acht de man in staat en verplicht om, gelet op zijn zwaarwegende onderhoudsverplichting jegens de minderjarige, de kinderalimentatie te blijven betalen, ondanks ontoereikende reguliere inkomsten.

Voor de volledige uitspraak van het het Gerechtshof ‘s-Hertogenbosch klik hier

Meer informatie over alimentatie of scheiding?

Voor meer informatie over (kinder-)alimentatie of andere vragen over echtscheiding bel of mail vrijblijvend onze gespecialiseerde familierecht advocaten op 0229-295477 of info@vzbadvocaten.nl

advocaat familierecht in de regio Hoorn,

advocaat familierecht in de regio Enkhuizen,

advocaat familierecht in de regio Andijk

advocaat familierecht in de regio Bovenkarspel

advocaat familierecht in de regio Wognum,

advocaat familierecht in de regio Medemblik

advocaat familierecht in de regio Zwaag,

advocaat familierecht in de regio Oosthuizen,

advocaat familierecht in de regio Volendam,

advocaat familierecht in de regio Edam,

advocaat familierecht in de regio Waterland e.o.

Facebooktwittermail