ongeluk bij uitlaten hond

Casus ongeluk bij uitlaten hond

Tijdens uitlaten van haar hond in een aanlijngebied wordt verzoekster geconfronteerd met een loslopende hond die haar hond probeert te benaderen. Om dit te voorkomen heeft verzoekster de halsband van de voor haar onbekende hond vastgepakt Zij heeft daarbij haar evenwicht verloren en is ten val is gekomen waarbij zij haar heup heeft gebroken.

Verzekeraar beroept zich op eigen schuld

De aansprakelijkheidsverzekeraar van de eigenaar van de loslopende hond erkent aansprakelijkheid maar heeft 50% eigen schuld aan verzoekster toegerekend.

Geen eigen schuld bij ongeluk uitlaten van de hond

De kantonrechter overweegt dat het ongeluk is gebeurd in een aanlijngebied. Het ongeval is niet (mede) te wijten aan het gedrag van hond van verzoekster, maar enkel aan de omstandigheid dat de hond van verweerster niet was aangelijnd. De omstandigheid dat verzoekster de hond van verweerster bij zijn halsband heeft vastgepakt is een logische en geen roekeloze reactie en dus geen gedraging die aan haar kan worden toegerekend zoals bedoeld in artikel 6:101 BW.

http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBAMS:2016:4523

Voor gratis informatie letselschade Hoorn, Zwaag, Enkhuizen: bel 0229-295477 of mail: info@vzbadvocaten.nl

Voor gratis informatie letselschade Volendam, Purmerend, Zaandam: bel 0229-295477 of mail: info@vzbadvocaten.nl

Voor gratis informatie letselschade Alkmaar: bel 0229-295477 of mail: info@vzbadvocaten.nl

Facebooktwittermail