indexering alimentatie 2016

Indexering alimentatie 2016

Elk jaar wordt een percentage vastgesteld waarmee de kinderalimentatie en de partneralimentatie verhoogd wordt. Dit geldt voor alle alimentatie ongeacht of die door de rechter of onderling is vastgesteld. Deze verhoging komt voort uit het levensonderhoud dat elk jaar duurder wordt. De indexering is gekoppeld aan de gemiddelde stijging van de salarissen en het prijsniveau in Nederland. De verhoging van de alimentatie vindt automatisch plaats. Hier hoeven geen nieuwe afspraken over gemaakt te worden.

Alimentatie 2016

indexering alimentatie 2016
Het indexeringspercentage voor 2016 is vastgesteld op 1,3%. Dit betekent dat de alimentatie met 1,3% wordt verhoogd. De verhoging dient de alimentatieplichtige zelf door te voeren.
Facebooktwittermail